Header 1

Geschiedenis van Star Wars

De geschiedenis van Star Wars begint ongeveer 6.000 jaar voor de films als mensen die de Force kunnen gebruiken samenkomen en zo de Jedi Order oprichten. Kort daarna splitst een groep Jedi zich af die zich richten op de donkere kant van de Force en zo worden zij de Sith.

Ongeveer 1.000 jaar voor de films worden de Sith verslagen door de Jedi en moeten de overlevenden onderduiken. De Galactische Republiek wordt opgericht.

9 jaar voor de eerste film wordt Anakin Skywalker geboren op de woestijnplaneet Tatooine. Een geheim leger van klonen wordt ergens anders gekweekt om de Republiek te helpen in een grote oorlog, die door sommige Jedi wordt voorspeld.

De Kloon Oorlog begint (in Episode 2) tussen de Republiek en een groep planeten die onafhankelijk willen zijn. Tijdens deze oorlog grijpt Palpatine, voorzitter van het Senaat, de macht en laat alle Jedi vermoorden. Hierna verandert hij de Republiek in het dictatoriale Empire. Slechts een paar overleven dit en duiken onder. Anakin Skywalker, ooit een gevierd Jedi, wordt Sith en dient voortaan Palpatine en de Empire als Darth Vader. Zijn kinderen, Leia en Luke, worden in het geheim geboren en ondergebracht bij familie en vrienden. Luke wordt ondergebracht bij zijn oom en tante op Tatooine, terwijl Leia op Alderaan wordt geadopteerd door twee leden van het verzet.

Leia en Luke worden ouder zonder dat ze van elkaars bestaan afweten, noch dat ze Darth Vader’s kinderen zijn. Luke is een arme boer op Tatooine terwijl Leia als prinses een belangrijk lid is van het verzet tegen de Empire.

Twee robots, een van hun met een geheime boodschap voor de rebellen, landen op Tatooine nadat Leia gevangen wordt genomen door Darth Vader. De robots worden door Luke gekocht en één van de robots gaat de volgende dag op pad om Obi-Wan Kenobi te vinden. Luke en de andere robot gaan erachteraan en ontmoeten zo Obi-Wan. De geheime boodschap vraagt Obi-Wan om contact op te nemen met de Rebellen. Luke’s oom en tante zijn vermoord door de soldaten van de Empire en Obi-Wan neemt Luke en de robots met zich mee.

Met de hulp van een smokkelaar genaamd Han Solo gaat de groep naar Alderaan, waar Leia woonde en de Rebellen aanwezig zijn. Deze planeet is echter opgeblazen door het nieuwe superwapen van de Empire: de Death-Star. De groep wordt bij aankomst in het Alderaan stelsel de Death-Star binnen gebracht maar weten uit handen van de soldaten van de Empire te blijven. Ze redden Leia, die er gevangen werd gehouden, en weten te ontsnappen.

Ze kunnen ontsnappen doordat Obi-Wan zich tijdens een gevecht met Darth Vader laat vermoorden. De groep vlucht naar de Rebellen basis om hun te waarschuwen voor de Death-Star die nu onderweg is naar de basis. Ondertussen laten ze de geheime boodschap zien: een ontwerp van een Death-Star met daarop een zwakke plek. Met veel moeite weten de Rebellen de Death-Star te vernietigen voordat deze de basis kan opblazen.

De Empire is echter nog niet verslagen en de Rebellen blijven op de vlucht. Een geheime basis wordt aangevallen door de Empire en de groep wordt uiteengedreven. Luke besluit om op zoek te gaan naar Yoda, een Jedi meester die hem kan trainen. Han en Leia kunnen maar net uit handen van de Empire blijven en bezoeken Cloud City waar zij hun ruimteschip laten repareren. Ze worden echter verraden en Han wordt ingevroren. Luke komt aan op Cloud City en helpt Leia om te ontsnappen, maar hij verliest zijn hand in een gevecht met Darth Vader. Hier hoort hij voor het eerst dat Darth Vader zijn vader is.

Leia en Luke bevrijden Han van Jabba the Hutt, een gangster op Tatooine. Hierna gaat Luke nog eenmaal naar Yoda voordat deze sterft. Yoda vertelt Luke dat er nog een andere Skywalker is. Luke, Leia en Han bereiden een aanval voor op de nieuwe Death-Star. Luke wordt gevangengenomen en wordt door Palpatine gedwongen om tegen Darth Vader te vechten. De aanval door de Rebellen op de Death-Star is een succes en kort voordat de Death-Star opblaast keert Darth Vader zich tegen Palpatine en redt hij Luke. Nu weer Anakin Skywalker zegt hij vaarwel tegen Luke voordat hij sterft.

Luke ontsnapt uit de Death-Star voor deze ontploft en ziet zijn vrienden terug. Hier vertelt hij Leia dat Anakin hun vader was en dat zij broer en zus zijn.

Het verhaal gaat verder in episode 7 maar omdat deze film nog steeds in de bioscoop is en ik het verhaal niet wil verraden zal ik dat nu nog niet uittypen.

Deze site wordt gesponsord door oranje casino